Czas przygotowania: 70 min
1. Żółta ucieramy z cukrem pudrem.
2. W misce ubijamy białka na sztywną pianę.
3. Do masy z żółtek dodajemy tarte orzechy Moreso wymieszane z kaszą manną i mąką ziemniaczaną.
4. Masę jajeczno-orzechową dodajemy delikatnie po jednej łyżce do ubitych białek.
5. Całość przekładamy do wysmarowanej masłem i wyłożonej na spodzie papierem tortownicy.
6. Biszkopt pieczemy przez 35 min w piekarniku nagrzanym wcześniej do 170 C. Po upieczeniu należy pozostawić ciasto w blaszce do całkowitego ostudzenia.
7. Gotowy biskzopt przekładamy ulubionym kremem do tortów.
Smacznego!
Komentarz: Biszkopt jest bardzo lekki i puszysty i może być doskonałą propozycją dla osób, które ograniczają gluten w swojej diecie. Ciasto można przełożyć dowolnym kremem.