Ciasteczka migdałowe

Czas przygotowania: 60 min

Sposób przygotowania:

1.Wszystkie składniki zmiksować na gęstą masę.

2. Powstałe ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.

3. Podzielić ciasto na niewielkie części i uformować z nich kulki o średnicy 2-3 cm. 

4. Uformowane ciastka ułożyć na blaszczce wyłożonej papierem do pieczenia w ok. 5 cm odstępach. Ciastka posypać żurawiną lub pokruszonymi migdałami. Piec przez 15 min w temperaturze 180 C. 

5. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. 

Smacznego! 

 

*Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów i zdjęć zawartych na tej stronie bez wiedzy i zgody marki MORESO.

Sposób przygotowania:

  • 2 białka
  • 200 g zmielonych migdałów Moreso "Domowe wypieki" 
  • 200 g cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • żurawina lub pokruszone migdały Moreso do posypania 

POLECANE PRODUKTY DO TEGO PRZEPISU