Trufle śliwkowe

Preparation time: 180 min

Preparation method:

 

Śliwki płuczemy w wodzie, a następnie zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy około 1/2 – 1 godziny, aby zmiękły. Orzechy siekamy drobno. Gdy śliwki są już miękkie blendujemy je, pozostawiając małe kawałki. Do śliwek dodajemy orzechy włoskie, rum, miód i kakao. Całość mieszamy i formujemy trufle, wkładając do środka kawałek śliwki. Gotowe kuleczki obtaczamy w kakao lub posiekanej drobno czekoladzie gorzkiej, możemy też oblać je roztopioną czekoladą. Trufle przechowujemy w lodówce.

 

*Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów i zdjęć zawartych na tej stronie bez wiedzy i zgody marki MORESO.

Preparation method:

  • 200 g suszonych śliwek MORESO
  • 150 g orzechów włoskich MORESO
  • 2 łyżki ciemnego miodu ( np. gryczany) 
  • łyżka kakao 
  • łyżka rumu 
  • tabliczka gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) 

RECIPE RECOMMENDED PRODUCTS