Biszkopt z orzechów włoskich bez mąki pszennej

Czas przygotowania: 70 min

Sposób przygotowania:

1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej ubijamy. 

2. Dodajemy żółtka - krótko miksujemy na wolnych obrotach. 

3. Pozostałe składniki dodajemy mieszając łyżką. 

4. Gotową masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 60 C.

5. Pieczemy przez ok. 30min w temperaturze 150 C. Po upieczeniu należy pozostawić ciasto w blaszce do całkowitego ostudzenia. 

6. Gotowy biszkopt przekładamy ulubionym kremem do tortów. 

Smacznego! 

Komentarz: Biszkopt jest bardzo lekki i puszysty i może być doskonałą propozycją dla osób, które ograniczają gluten w swojej diecie. Ciasto można przełożyć dowolnym kremem. 

Sposób przygotowania:

 

  • 8 jajek 
  • 200 g cukru 
  • 200 g orzchów włoskich tartych Moreso 
  • 1 łyżka bułki tartej 
  • 1 łyżka kakao 
  • 1 łyżka oleju 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

 

POLECANE PRODUKTY DO TEGO PRZEPISU